Smedjebackens energi

Priser och villkor

Fiberanslutning av hushåll och företag.

 

Ordinarie erbjudande villor och fritidshus

Produkt: Villafiber privat.

Pris från 24.900kr inklusive tomtschakt.

Ladda hem Beställningsblankett här Pdf, 215.3 kB, öppnas i nytt fönster.

Villafiber privat är ett erbjudande att ansluta villor och fritidshus till det öppna stadsnätet. Erbjudandet riktar sig till privatpersoner som äger en fastighet i ett område som det öppna stadsnätet finns etablerat i.

Stadsnätet finns etablerat i stora delar av Smedjebackens kommun. Vid expansion av fibernätet förbereds området för 100% anslutningsgrad för befintliga fastigheter. Samtliga villor i ett sådant område erbjuds anslutning till dessa villkor. Villor som gränsar till utbyggda områden bedöms fall till fall om de kan omfattas av erbjudandet. Nya villaområden som exploateras omfattas inte av detta erbjudande.

Omfattning erbjudande:

Anslutning av fastigheten till det öppna stadsnätet. Allt arbete, material och grävning från nod till husvägg ingår. Utomhus på ytterväggen monteras en skarvdosa där utomhuskabeln skarvas till inomhuskabel. Inomhus monteras en switch, kallad CPE. Vid beställning bokas ett hembesök där en projektör kommer ut och tillsammans med beställaren kommer överens om grävningar och placering av utrustning.

Tomtschakt:

Grävningen över tomtmark ingår i priset och sker närmaste eller enklaste väg från punkt vid tomtgräns fram till huset. Återställning på tomtmark sker med befintliga massor. Endast grovåterställning ingår. Matjord, gräsfrö, asfalteringar, trädgårdsplattor osv ingår inte. Om fastigheten har stora nivåskillnader, berg i dagen, murar, träd med känsliga rötter eller andra svåra hinder kan tilläggskostnad på tomtschakten krävas.

Abonnemang:

Priset förutsätter att ett abonnemang tecknas inom en månad efter inkoppling. Kund beställer själv valfri tjänst på kommunikationsoperatörens portal. Stadsnätets avtalade kom-op är nu Zitius och portalen heter Zmarket.

Stadsnätet debiterar ingen löpande näthyra eller serviceavgift.

Vilka olika abonnemang som finns hittar ni på vår partner Zmarket tjänsteportal Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. https://smedjebacken.zmarket.se/ Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Klicka direkt på bredband Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. överst i menyn så får ni fram alla bredbandserbjudanden. Gör lika om ni vill se TV, Telefoni, Paket eller Tilläggstjänster.

Önskar man anslutning utan krav på abonnemang tillkommer en kostnad på 5000kr.Adresser i områden som byggts ut med hjälp av EU-bidrag kan ha egna villkor.

Rot- och Rutavdrag

För att få priset 24.900kr gäller att kunden beviljas rot och rutavdrag om 2600kr. Endast ägare till fastigheten kan beviljas rot och rut. Smedjebacken Energi följer skatteverkets regler kring rot och rut-avdrag. För mer information kring rot och rut hänvisar vi till skatteverkets hemsida.

Övrigt

Erbjudandet hänvisar till gällande allmänna villkor för fiberanslutning Produkt Villafiber privat. Uppdaterat 2023-09-25.

 

Ordinarie prislista fiberanslutning av fastighet Företag:

Pris standard fiberanslutning Företag: 27.500kr exklusive moms. Kostnader för tomtschakt tillkommer.

Bostadsrättsföreningar och fastighetsägare till flerfamiljshus kontaktar oss för en offert.

Priserna gäller de fastigheter nära befintligt nät och som tidigare förberetts anslutning. Nyetableringar och fastigheter utanför befintliga områden offereras pris.

Sidan senast uppdaterad: