Larsbo

Smedjebacken Energi har sökt och beviljats Eu-bidrag att bygga en fiberledning till Larsbo. Det arbetet påbörjas 2021 och tack vare det möjliggörs vidare utbyggnad till hushållen.

För att kunna bygga fibernät i Larsbo krävs en stamfiber till byn från stadsnätet. Nu har den möjligheten kommit tack vare Eu-bidrag från Europeiska regionala utvecklingsfonden. Reglerna kring att beviljas detta bidrag är flera. Bland annat får inte byn ha fiber eller kunna anslutas kommersiellt samt bidraget får inte användas för anslutning av villor, så kallat accessnät. Smedjebacken Energi bygger 2021 stamfibern till byn.

Accessnätet dit villorna ansluts är inte beslutad byggstart på, men senast 2022 hoppas vi ha det byggt. Just nu samlar vi in intresseanmälningar på fibertillalla.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. för att hur stort intresse det finns. Gör din anmälan Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. så vi kan lättare bedömma prioriteringen av Larsbo mot andra orter i kommunen som också väntar på fibernätet. Under vintern kommer brev skickas till fastighetsägare i området med mer information.

Sidan senast uppdaterad: